Wie Ik Ben
Hoe het werkt
dapperbus
Reacties & fotos
contact
tarieven
Aanmelden
Dapper

IRIS


Tijdens mijn studie Talen en Culturen van Latijns-Amerika' ben ik naar Mexico afgereisd. Na 5 jaar kwam ik weer terug in Nederland. In Mexico had ik mijn eigen restaurant aan het strand van Zipolite en had daar altijd een groep honden om mij heen. Dit was een soort van voorbode voor mijn volgende stap.

Eenmaal terug in Nederland wilde ik iets van deze vrije levensstijl behouden. De ogen van mijn geadopteerde Mexicaanse hondje gaven de doorslag: een hondenbaan!

Om te beginnen heb ik voor Dapper enkele cursussen gevolgd, waaronder een stage bij hondenopvang Dogrun en natuurlijk een puppy cursus om de beginselen van het gedrag van hond (en mens) onder de knie te krijgen. Annemiek van Dalen van coachingsbureau Dogs and People heeft mij ook geholpen. Verder heb ik mij verdiept in literatuur over de psychologie van de hond en de wijze waarop ik deze het best kan begeleiden.


Ik streef ernaar mijzelf steeds verder te ontwikkelen en ben een Martin Gaus gediplomeerd hondenuitlaatster. De Martin Gaus Academie werkt volgens een positieve trainingsmethode, dus zonder dwang, zonder fysieke straf, zonder een schrikreactie op te roepen. Iets waar ik volkomen achtersta.